Paardentraining

Animal Communication tijdens uw training met uw paard

Mensen vragen of ik hen alleen kan helpen in de communicatie met hun paard tijdens een vraaggesprek naast het paard. Nee, er is meer mogelijk. Ik kan u ook helpen de problemen of blokkades te ontdekken, terwijl u op uw paard rijdt. In de bak tijdens een training en ook tijdens wedstrijden.

Wil of kan uw paard de oefeningen niet uitvoeren? Zijn er belemmeringen bij uw dier, medisch-fysiek of -geestelijk, waardoor u niet op het gewenste, haalbare niveau komt? Of begrijpt uw dier niet wat u vraagt? Of snapt uw paard de aanwijzingen van uw trainer niet? Tijdens een trainingssessie met ons kunnen we hier met elkaar aan werken.

Hoe werkt de paardrijles met deze communicatie met uw paard?

Ik bied aan om tijdens een individuele les van u met uw paard en uw trainer de communicatie met uw dier te verzorgen in uw eigen omgeving, dan wel op locatie bij Hoeve de Regenboog in Beringe, Limburg. Via de contactgegevens kunt u bij mij reserveren en ik kan kijken naar mogelijkheden voor overnachting in de buurt. U en uw trainer weten welke dressuur-, spring-, gedrags- of gezondheidsproblemen u tegenkomt en hier gaan we dan wat aan doen. Tijdens de les met A.C. (Animal Communication) maak ik contact met uw dier en stel gerichte vragen waarom het u samen niet lukt. De informatie die hieruit komt, deel ik onmiddellijk met u en uw trainer. Waarna meteen geprobeerd kan worden of we zo verbetering kunnen krijgen. Ter inleiding neem ik voorafgaand aan de les 5 min. om contact met uw paard te maken.

Ik heb hiermee nu ervaring opgebouwd en er zijn heel goede resultaten te melden. De principes van A.C. zijn op deze site www.hoevederegenboog.nl beschreven onder Animal Communication. U moet er rekening mee houden dat uw paard ook aan kan geven dat u zelf de oorzaak bent van het niet realiseren van de gevraagde prestatie. In dat geval zal ik dat ook duidelijk zeggen. Daarmee kunt u met uw trainer verder werken aan het verbeteren van uw rijvaardigheid. Ik kan natuurlijk van een middelmatig paard geen toppaard maken, maar ruiter, paard en trainer gaan elkaar wel beter begrijpen. En dat is absoluut nodig om progressie te boeken.

Wat kost het?

Ik kom naar uw locatie. Als u een consult wil, stuur dan een mail of bel. Dan ga ik u inplannen. Ik probeer “wie het eerst komt, het eerst maalt “ toe te passen. Maar soms liggen locaties nogal uit elkaar en dan wordt de meest efficiente route leidend voor de planning. Voor de reiskosten vraag ik 0,30 euro per km; afstand volgens de ANWB-routeplanner. Voor het meewerken in uw les vraag ik 96,80 euro (incl. btw) voor max 45 min.

Moet de trainer er in geloven?

Nee, niet persé. Ik ben zeker geen missionaris of zendeling. Het kan mij niet schelen of mensen wel of niet geloven, dat ik zo met dieren kan communiceren. De resultaten spreken voor zich. We hebben een aantal gerenomeerde topruiters als regelmatige klanten.  Animal Communication werkt ook voor mensen, die niet geloven dat dit mogelijk is met dieren. In de praktijk zijn er lesuren geweest met digitaal ingestelde IT-ers, die er niet in konden geloven en later toch echt verbijsterd waren, toen ze zagen dat hierdoor hun probleem opgelost werd.

Afspraak maken?

Afspraken kunnen gemaakt worden via 06 53693226 en via "contact" op deze site. Meer weten? Kijk verder op deze site www.hoevederegenboog.nl

Ervaringen

1. Professionele ruiters en amazones uit Nederland, Noorwegen, Zweden en Engeland heb ik zowel voor springen als dressuur erg goed kunnen helpen in alle klassen met het bereiken van prachtige klasseringen in de concoursen. De resultaten zijn concreet. Het merendeel nu betreft echter nog recreatieve ruiters, die ik help met het communiceren rond gezondheids- en gedragsproblemen en andere vraagstukken.

2. Iemand met een stap-probleem met een dressuurmerrie. Het paard vertoonde een onverklaarbare onregelmatigheid – alleen - in stap. De eigenaar is stad en land met het paard afgereisd. Elke dierenarts, elke therapeut en alles wat daar tussenin zit, had een eigen mening en diagnose en geen één was gelijk. Laat staan dat het probleem opgelost werd. Het kostte wel iedere keer geld. “De begaafdheid die Fred bezit - door met dieren te kunnen ‘spreken’ – leek de unieke mogelijkheid te achterhalen wat nu exact het probleem is”, volgens de eigenaar. Dit hebben we dus gedaan tijdens de paardrijles en inderdaad is heel duidelijk naar boven gekomen wat er aan de hand is. Eigenlijk kwamen er meerdere punten uit dit onderzoek naar boven waardoor we heel gericht en heel bewust konden trainen. Dit hield in dat er heel gericht oefeningen uitgevoerd konden worden ter verbetering van het probleem. Dat had in zeer korte tijd aanzienlijk goed resultaat. Deze les is uitgevoerd met een heel ervaren trainer in de regio Midden Limburg.

3. Iemand die als ervaren Z2 ruiter toch geen goede galopwissels kon uitvoeren met haar nieuwe paard. Tijdens de les bleek dat de ruiter juist extra haar best deed, maar het paard vond dat zij hem echt belemmerde in zijn bewegingen. Op basis van deze informatie is dat snel gecorrigeerd door de trainer en de galopwissels werden toen prima uitgevoerd. En dat binnen 1 les, die gecombineerd werd met Animal Communication met Fred en een goede trainer.

4. Een springruiter op recreatie niveau, die geen vooruitgang meer boekte. “Zo is de lol er gauw vanaf”, aldus de 17-jarige amazone.Tijdens de les communiceerde Fred, staand naast de trainer, met het paard. De belemmering van het paard bleek uit “tekort aan ruimte” bij het paard vlak voor het springen over de hindernissen. Het was een ingesleten gewoonte van de ruiter. Het paard gaf dit duidelijk aan en met een andere rijstijl was het probleem onder aanwijzing van de trainer, snel verholpen. De ruiter promoveerde hierna naar een hogere klasse.

5. Een ex-professionele springruiter met een onhandelbaar paard met uitstekende springeigenschappen. Het paard kon wel goed springen, maar was zeer ongehoorzaam en op het laatst zelfs gevaarlijk. “Ik wist niet meer wat ik er mee moest aanvangen, terwijl ik wel hoge verwachtingen heb van de springcapaciteiten”, aldus de ruiter. In de les, vlak voor een wedstrijd, heeft Fred het paard bevraagd op zijn gedrag. De probleempunten werden zo snel duidelijk. Daarna zijn de grenzen van toelaatbaar gedrag duidelijk met het dier gecommuniceerd. In het navolgende halfjaar behaalde deze ruiter met dit paard moeiteloos steeds de barrage in zijn klasse en heeft ook vele wedstrijden gewonnen.

logo hoevederegenboog

Fred Peters
Hoevenstraat 8
5986 ND  Beringe

Contactgegevens

Tel. (06) 536 932 26 
fred.h.m.peters@hotmail.com

Samenwerking

Met deze sites wordt samengewerkt in Animal Communication:

www.stichtingmelief.nl